skip to Main Content

Een oase van
rust op een
mooie locatie

Residence Rusthoff
Sassenheim

In het hart van
Sassenheim

De kuststrook waarin Sassenheim ligt, behoort tot de oudst bewoonde delen van Holland.

In het hart van de Sassenheim

Het historische centrum van Sassenheim heeft zijn eigen charme. Bosrijk, sfeervol en rustig. Maak een lange wandeling of bezoek een voorstelling. Direct om de hoek van het complex bevindt zich Theater ’t Onderdak. Hier kunt u kiezen uit een gevarieerd programma aan cabaret, film, toneel en muziek.

Sassenheim ligt midden in het hart van de Zuid-Hollandse Bollenstreek. De eeuwenoude dorpskerk, het prachtige groenrijke park en de gezellige sfeer completeren dit pittoreske dorp. Sassenheim (in de volksmond ook wel ‘Sassem’ genoemd) is een plek waar u eindeloos kunt wandelen en fietsen in een landelijke omgeving. Een plek waar u optimaal van het leven kunt genieten.

Direct aan de Hoofstraat van Sassenheim wordt gewerkt aan de realisatie van Residence Rusthoff. Een luxe appartementencomplex waar u in een oase van rust en ruimte zult wonen. Op loopafstand van het complex haalt u bij de slager, de bakker en de supermarkt uw dagelijkse boodschappen. Met een ruime keuze aan smaakvolle speciaalzaken is het hier heerlijk winkelen.

In het hart van de Sassenheim

Brasserie Rusthoff

Op de begane grond van het appartementencomplex, naast de grande entree, kunt u in Brasserie Rusthoff uw smaakpapillen laten sprankelen. Zowel binnen als buiten zitten u en uw gasten ‘eerste rang’. Sfeervol op koude winterdagen aan de gezellige tafels met rondom geroezemoes, comfortabel op zwoele zomerse dagen op het terras, en altijd zicht op de levendige Hoofdstraat van Sassenheim.

Laat u inspireren door het menu en de wijnkaart. U geniet in Brasserie Rusthoff van klassieke en moderne gerechten. Culinaire verfijning, eigentijdse invloeden, klassiekers, à la carte of een lichte lunch, een lekker kopje koffie of een drankje aan het eind van de dag. Brasserie Rusthoff beantwoordt uw verwachtingen.

Wilt u de streek ontdekken? Sassenheim is uw best bereikbare uitvalbasis aan de N44 voor een trip door de Bollenstreek. Bezoek andere sfeervolle dorpen, vaar over de Kagerplassen en geniet tijdens uw trip van de kleurrijke bollenvelden, groene polders en vele Hollandse molens.

Geschiedenis
van het park

Proef de idyllische en rustieke sfeer van een park met haar verwilderde bolgewassen, eeuwenoude bomen en bloeiende planten. Achter het appartementencomplex ligt de historische buitenplaats van Landgoederenzone Zuid-Holland: Park Rusthoff.

Park Rusthoff

In het bosrijkere gedeelte van het park kunnen vogelaars hun hart ophalen. Zo zijn er in het park wel dertig soorten vogels te spotten. Bewandel in de vroege ochtenduren het park en u wordt getrakteerd op een prachtig vogelconcert.

In 1791 kocht de heer Jean Adam Charbon verschillende gronden van zo’n 27 hectare groot in Sassenheim, en zo ook het stuk grond waar vandaag de dag Park Rusthoff ligt. In de periode 1830 tot 1850 is het park in landschapstijl omgevormd door de beroemdste landschapsarchitect: J.D. Zocher jr.

In 1917 kocht de gemeente de hele buitenplaats op en bouwde op de grond nieuwe woonwijken. Van de oorspronkelijke 27 hectare is nog 6 hectare over van het park.

Wanneer u in het park via de gebogen bruggetjes het water oversteekt, komt u uit op het gazon van het grote eiland. Voor een lange periode liepen hier de koeien rond van de boer aan de Kerklaan. Vanaf het eiland in het midden kijkt u uit over de rest van het park.

Park Rusthoff

VERKOOPINFORMATIE
Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars
Heereweg 231
2161 BG Lisse
T. 025 24 19 049

info@wilbrinkvandervlugt.nl
www.onsaanbod.nl

Volg de
ontwikkelingen
online

ONTWIKKELING & BOUW
H&B Bouw bv
Rijksstraatweg 50
2171 AM Sassenheim
T. 025 22 11 382
info@hbbouw.nl
www.hbbouw.nl

Back To Top