skip to Main Content
Groenrijk Park: Park Rusthoff

Groenrijk park: Park Rusthoff

Midden in het hart van Sassenheim ligt het idyllische Park Rusthoff. Met haar verwilderde bolgewassen, eeuwenoude bomen en bloeiende planten is het park dé plek om volledig tot rust te komen.

Geschiedenis van Park Rusthoff

In 1971 kocht de heer Jean Adam Charbon verschillende gronden van zo’n 27 hectare groot in Sassenheim, en zo ook het stuk grond waar vandaag de dag Park Rusthoff ligt. In de periode 1830 tot 1850 is het park in landschapstijl omgevormd door de bekende landschapsarchitect: J.D. Zocher jr. In 1917 kocht de gemeente de hele buitenplaats op en bouwde op de grond nieuwe woonwijken. Van de oorspronkelijke 27 hectare is nog 6 hectare over van het park.

Wanneer u in het park via de gebogen bruggetjes het water oversteekt, komt u uit op het middeneiland van het park. Voor een lange periode liepen hier de koeien rond van de boer aan de Kerklaan. Nu staat hier Paviljoen Sassennest, een zoete inval en het kloppende hart van Park Rusthoff waar u heerlijk kunt genieten van een kopje koffie. Vanaf het terras kijkt u uit op het gazon van het grote eiland en de zichtlijnen richting de rest van het park.

Spot verschillende vogels

In het bosrijkere gedeelte van het park kunnen vogelaars hun hart ophalen. In het park zijn wel dertig soorten vogels te spotten. Elk jaar wordt er door het park de Vroege Vogel Voorjaarsexcursie georganiseerd. Onder begeleiding van een ervaren vogelspotter bewandelt u in de vroege ochtenduren het park, waar u wordt getrakteerd op een prachtig vogelconcert en alles komt te weten over verschillende vogelsoorten.

Park Rusthoff als achtertuin

Wilt elke ochtend genieten van fluitende vogels en uitkijken op een prachtig parkachtige omgeving? Appartementen 5,6, 9, en 10 verbinden u met de natuur en geven u een rijk uitzicht op Park Rusthoff.

Meer informatie over de appartementen of Park Rusthoff? Neem dan contact met ons op. Neem voor gerichte verkoopinformatie of andere verzoeken contact op met Wilbrink & v. d. Vlugt Makelaars.

VERKOOPINFORMATIE
Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars
Heereweg 231
2161 BG Lisse
T. 025 24 19 049

info@wilbrinkvandervlugt.nl
www.onsaanbod.nl

Volg de
ontwikkelingen
online

ONTWIKKELING & BOUW
H&B Bouw bv
Rijksstraatweg 50
2171 AM Sassenheim
T. 025 22 11 382
info@hbbouw.nl
www.hbbouw.nl

Back To Top