skip to Main Content

Architectuurstijl: fin de sciècle

Van Egmond architecten is een familiebedrijf gevestigd in Noordwijk. Diederik van Egmond geeft samen met zijn zus Britta leiding aan een enthousiast team van veertig mensen. Van woonblok tot villa, van urban planning tot interieur, van Egmond architecten biedt een totaalvisie op architectuur.

Architecten Diederik En Britta Van Egmond

De architect

De architectuurstijl die wordt toegepast voor het complex refereert terug aan de stijl van de Hoofdstraat. Deze komt overeen met de stijl die aan het einde van de 19e eeuw op kwam: fin de siècle. “Deze stijl kenmerkt zich door de rijke versiering, veel ornamenten, ruime dakoverstekken, serres, loggia’s en balkons. Bij Residence Rusthoff zijn verschillende karakteristieke elementen van deze stijl toegepast, zodat er een sfeer ontstaat die passend is bij de luxe en romantische uitstraling van het achtergelegen Park Rusthoff.”

Het appartementencomplex wordt opgebouwd uit bewezen en robuuste materialen als baksteen, houten kozijnen en gebakken dakpannen die aansluiten op de bijzondere omgeving. “Dat verdient deze plek ook”, zegt Diederik. “Heden en verleden sluiten mooi op elkaar aan. De kozijnen in het gebouw zijn ruim en groot van opzet. Binnen en buiten worden zo op een subtiele manier met elkaar verbonden.”

De luxe appartementen zijn ruim opgezet en hebben een hoog afwerkingsniveau. Ook biedt van Egmond architecten de nieuwe bewoners de mogelijkheid om het appartement in te richten en in te delen naar geheel eigen wensen. Vrijwel iedere wens is te realiseren in de appartementen.

“Een nieuwe parel in het historische straatbeeld van Sassenheim.” Zo typeert van Egmond architecten het architectonisch ontwerp van het luxe appartementencomplex Residence Rusthoff.

“De prachtige locatie met zijn historische karakter heeft geleid tot de inspiratie voor het ontwerp van Residence Rusthoff”, vertelt Diederik van Egmond, projectarchitect en mede-eigenaar van het architectenbureau: van Egmond, architecten.

VERKOOPINFORMATIE
Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars
Heereweg 231
2161 BG Lisse
T. 025 24 19 049

info@wilbrinkvandervlugt.nl
www.onsaanbod.nl

Volg de
ontwikkelingen
online

ONTWIKKELING & BOUW
H&B Bouw bv
Rijksstraatweg 50
2171 AM Sassenheim
T. 025 22 11 382
info@hbbouw.nl
www.hbbouw.nl

Back To Top